Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с багажника

Багажника се отваря автоматично през 20 сек. когато автомобила е загасен.Когато работи нямам такива проблеми.Затова предполагам че проблема е в самото копче.Някой имал ли е подобен проблем или знаете ли кое е бушончето за багажника.

Второто което искам да питам е какво масло бихте ми препоръчали.Четох доста из форума и искам да кажа че:Не ми трябват никакви спортни масла, защото не я карам агресивно.И относно това с цифрите като например 10-40 и 10-60 кое е по добре за този автомобил.Колата е на 130к км.
    Не разбирам от синтетики и вискозитети.Жена е зад волана така че не търся спортно масло.
    Alfa Romeo GTV
    http://matrix123.snimka.bg/

Selenia Racing 10w60. И аз не я ръчкам мойта. Рядко вдигам над 3500-4000об.,но 10w60 си е доста по добро от 10w40 особено за лятото в тея жеги когато колата си държи постоянно високи температури... пък и не само за лятото Това е моето мнение.
    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Вече 2 годони я карам с синия шел 10-40.
      Колата е карам само лятото.До колкото попрочетох че 10-60 е било по-рядко и за нови автомобили.
      Alfa Romeo GTV

Comment

Карай с 10w-40, но не и Шел

пп 10w-60 не е по-рядко

Comment

По препоръка на производителя маслото е 20К Selenia което е 10w40.
          Най-вероятно копчето ти се е прецакало/заседнало или някъде жичките му окъсяват. По принцип когато колата е запалена багажника не може да се отваря ,някаква защита е това.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Аз мойта е карам само с 10w40 кастрол магнатек и съм доволен от маслото пък и я настъпвам от време на време няма никакви проблеми с каквото и да я караш само да го сменяш на определения пробег и да доливаш най важно ако я настъпваш и да е поне 10w40 маслото.
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Selenia Racin 10/60 без значение как е караш че тоя мотор е капризен пак и чичо доктор
              ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

Още един глас за Selenia Racing. Разликата в цената с други масла (10w40) e oколо 50лв. при смяна, но си заслужава напълно!
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

За проблема с багажника - вероятно кабела на бутона ти окъсява някъде към маса. Вероятно някоя от пластините на бутона в жабката може да е излязла и да се опира или в другата (маса) или някъде в корпуса на колата (маса). Това подава сигнал към релето за отваряне на багажника, което се намира над резервоара, ако не се лъжа. Виж си въпросното малко табълце с бутони (един за багажника и един за жабката), на него е и крушката за осветление на жабката. Разгедай и жицата да не се опира някъде (жълта на цвят).
                  Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Ето да е по-нагледно:

Виж от 3-то краче на B87 (жълта жица), който се намира в жабката - дали не прави някъде късо към маса. Тази жълта жица отива чааак до реле I52, което се намира над резервоара.

В твоя случай проблема не идва от бушона, макар, че временно може да го изключиш, за да спреш мъките.
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Голямо БЛАГОДАРЯ!
                      Alfa Romeo GTV

Comment

Selenia Racing 10/60 както и castrol magnatek е добър варянт също! 10/40 за цени селениата е около 22-30лв литъра зависи от къде си го купуваш. За кастрола не знам как е ценово
                        Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 14:30.
                        Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Working...
                        X